ende

Werkgroepen: People & Hospitality

 

Door gezellige ontmoetingsplekken te creëren, door te zorgen voor goede overnachtingsmogelijkheden en voor betrouwbaar vervoer moet iedereen met een goed gevoel naar huis gaan. De vrijwilligers van People & Hospitality vormen het uithangbord van WMC: zij zorgen voor de verbroedering waar WMC voor staat en zorgen dat onze gasten niets te kort komt. Een wezenlijke taak binnen de organisatie, dus.

Vrijwilliger worden?
Ons team van vrijwilligers kan altijd versterking gebruiken. Enthousiaste, gedreven mensen die op vrijwillige basis mee willen werken aan WMC zijn dus van harte welkom! Meer weten of aanmelden? Stuur een mail naar info@wmc.nl voor meer info.

 

Hospitality

De werkgroep hospitality zorgt ervoor dat er een plek is waar alle bezoekers, deelnemers, gasten en muzikanten terecht kunnen met hun vragen. De leden van deze werkgroep staan altijd klaar om te helpen.

Belangrijkste taken

 1. De centrale intake plek inrichten;
 2. Informatievoorziening voor iedereen in het WMC-village alsmede op de overige locaties;
 3. Het leveren en inzetten van hospitality guides op alle locaties.

Deelnemersservices

Deze werkgroep begeleidt deelnemers, artiesten en genodigden tijdens hun verblijf in Kerkrade en zorgt dat het ze aan niets ontbreekt. Als lid van deze werkgroep ben je contactpersoon en aanspreekpunt en je begeleidt jouw groep, artiest of jurylid vanaf de aanmelding of aankomst tot en met de dag van vertrek. Deze werkgroep vormt een bijzonder belangrijk uithangbord voor het festival en zorgt ervoor dat iedereen met een goed gevoel terug kan kijken op WMC.

Belangrijkste taken

 1. Ontvangst en intake van de deelnemers, artiesten en anderen;
 2. Begeleiden van de deelnemers tijdens hun verblijf in Kerkrade;
 3. Regelen van randvoorwaarden zoals vervoer voor de groepen die verblijven in Kerkrade;
 4. Hulp bij eventuele optredens van deelnemers tijdens bijvoorbeeld WMC Fringe.

Educatie & talentontwikkeling

De werkgroep educatie en talentontwikkeling begeleidt jeugdige deelnemers aan WMC en zorgt voor een feestje. Als lid van deze jonge en dynamische werkgroep draag je zorg voor alle faciliteiten die nodig zijn bij educatieve activiteiten, maar maak je er tevens een feestje van in het WMC-Village. Je creëert een gezellig omgeving waarin deelnemers elkaar kunnen ontmoeten, waar ze samen muziek kunnen maken en waar de verbroedering, waar WMC voor staat, kan plaatsvinden.

Belangrijkste taken

 1. Begeleiding van (jeugd)deelnemers tijdens WMC aan de WMC Academy;
 2. Meehelpen in het WMC-Village;
 3. Feestje voor de deelnemers creëren – deelnemers samenbrengen.

Werkgroep Host & Hostesses

Deze werkgroep levert vrijwilligers op alle locaties waar ceremoniële plechtigheden worden verricht, dus zowel bij wedstrijden als bij concerten. Je bent als host of hostess het gezicht van de organisatie tijdens de prijsuitreikingen. Je bent aanwezig bij officiële gelegenheden zoals de ontvangst bij concerten uit de line-up in Theater Kerkrade of de Rodahal. Je begeleidt daarnaast de VIPS tijdens hun bezoek aan WMC.

Belangrijkste taken

 1. Begeleiden van de prijsuitreikingen tijdens de wedstrijden in zowel stadion, theater als Rodahal;
 2. Uitreiken van bloemen, certificaten en prijzen aan deelnemers;
 3. Het gezicht van WMC tijdens officiële gelegenheden zoals prijsuitreikingen, ontvangsten, bijeenkomsten etc.;
 4. Transport VIPS;
 5. Bemensing VIP-lounge.