ende

Werkgroepen: Contests & Line Up

 

De wedstrijden (contests) en de programmering (line-up) – oftewel de artistieke pijler - vormen de basis van het WMC. De werkgroepen die bij deze pijler horen worden aangestuurd vanuit team door artistiek managers Björn Bus en Henk Smit. Het gaat hierbij om de artistieke invulling van zowel de wedstrijden als de line-up tijdens het gehele WMC op de verschillende concertlocaties. 

Vrijwilliger worden?
Ons team van vrijwilligers kan altijd versterking gebruiken. Enthousiaste, gedreven mensen die op vrijwillige basis mee willen werken aan WMC zijn dus van harte welkom! Meer weten of aanmelden? Stuur een mail naar info[at]wmc.nl voor meer info.

 

 

Concertwedstrijden

Deze werkgroep begeleidt alle wedstrijden in Kerkrade: in het Theater, de Rodahal en op de markt. Leden van de werkgroep zorgen ervoor dat alles geregeld is op de wedstrijdlocatie zodat de deelnemende orkesten een topprestatie kunnen neerzetten. De werkgroep ondersteunt de jury en zorgt ervoor dat de prijsuitreiking soepel verloopt.

Belangrijkste taken

  1. Organisatie en aanlevering van het draaiboek voor alle concertwedstrijden;
  2. Inventarisatie van de noodzakelijke voorzieningen en benodigdheden;
  3. Begeleiden van de deelnemende orkesten;
  4. Begeleiden van het juryteam.

Mars- en Showwedstrijden

Deze werkgroep begeleidt alle bands in het Parkstad Limburg Stadion. Leden van de werkgroep zorgen ervoor dat alles geregeld is in het stadion zodat de deelnemende bands een topprestatie kunnen neerzetten. De werkgroep ondersteunt de jury en zorgt ervoor dat de prijsuitreiking soepel verloopt.

Belangrijkste taken

  1. Toetsing van de deelnemende orkesten op het tijdig aanleveren van de juiste inhoud en alle gevraagde informatie;
  2. Organisatie en aanlevering van het draaiboek van alle mars-, marsparade- en showwedstrijden;
  3. Inventarisatie van de noodzakelijke voorzieningen en benodigdheden;
  4. Begeleiden van de deelnemende orkesten;
  5. Begeleiden van het juryteam.

Fringe

Deze werkgroep begeleidt het nieuwe onderdeel van WMC: WMC Fringe. Deelnemers aan WMC Fringe spelen op verschillende openluchtpodia (WMC Village podium in het stadspark, het BLOW! Stage op de markt en tal van andere podiumlocaties zijn beschikbaar). Mars- en Showbands krijgen de gelegenheid zich te presenteren in het Parkstad Limburg Stadion of via een route door Kerkrade. Het team begeleid de deelnemers bij een optreden (vooraf, tijdens en achteraf). 

Belangrijkste taken

1. Begeleiden bands en orkesten tijdens hun optreden bij WMC Fringe
2. Stagemanagment tijdens het optreden
3. Zorgen dat alle benodigdheden voor een optreden geregeld zijn
4. Eventueel extra (ad hoc) concerten regelen
5. Deelnemers werven