language
Vrijwilligers
 
WMC Kerkrade 2022

inschrijving start

1 juni

Lees meer

WMC: gedreven door vrijwilligers

WMC is van oudsher een vrijwilligersorganisatie met een actieve, bevlogen achterban in de regio en daarbuiten. Onze vrijwilligers leveren een wezenlijk bijdrage aan het succes van het Wereld Muziek Concours. Sterker nog: zonder vrijwilligers, geen WMC. 

De taken die vrijwilligers voor en tijdens het festival op zich namen zijn uiteenlopend. Ze hebben productionele taken, informeren bezoekers, dragen zorg voor de ticketing en zorgen ervoor dat deelnemers een zo goed mogelijke prestatie kunnen neerzetten tijdens de wedstrijden. 

WMC werkt met zogenaamde werkgroepen. Iedere groep houdt zich bezig met een andere aspect van het WMC. Deze werkgroep wordt geleid door de werkgroepvoorzitter en iedere werkgroep wordt aangestuurd vanuit het WMC-bureau door een van de medewerkers van WMC. Bij WMC zijn zo’n 200 vrijwilligers actief.

 

 

Ook vrijwilliger worden bij WMC?

Het team van vrijwilligers heeft regelmatig versterking nodig. Enthousiaste mensen die op vrijwillige basis mee willen werken aan de realisatie van WMC zijn dus van harte welkom!

Herken je jezelf in een profiel van een werkgroep of lijkt alles je wel leuk?

Je kunt je opgeven voor een werkgroep of als algemene vrijwilliger via info[at]wmc.nl

Voor iedereen geldt:

  • Je bent een enthousiaste muziekliefhebber (die WMC bij voorkeur kent);
  • Je bent beschikbaar tijdens de 19de editie WMC Kerkrade;
  • Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid in het Duits, Engels of Spaans is een pre;
  • Je bent minimaal 18 jaar of ouder.

Contests & Line Up

De wedstrijden (contests) en de programmering (line-up) – oftewel de artistieke pijler - vormen de basis van het WMC. De werkgroepen die bij deze pijler horen worden aangestuurd vanuit team door artistiek managers Björn Bus en Henk Smit. Het gaat hierbij om de artistieke invulling van zowel de wedstrijden als de line-up tijdens het gehele WMC op de verschillende concertlocaties. 

- Werkgroep Concertwedstrijden
- Werkgroep Mars- en Showwedstrijden

Lees verder

Production & Facilities

Deze werkgroepen worden vanuit team begeleid door Leonie Jaeqx-Curvers. WMC maakt gebruikt van verschillende concertlocaties (o.a. Theater, Rodahal en Parkstad Limburg Stadion) maar ook van terreinen, scholen, sportclubs, voetbalvelden etc. De volgende werkgroepen zorgen ervoor dat alle randvoorwaarden die nodig zijn om het WMC soepel te laten verlopen geregeld worden.

- Werkgroep Productie & Wedstrijdlocaties 
- Werkgroep Productie Stadion

Lees verder

People & Hospitality

In klankstad Kerkrade verwelkomen we tijdens WMC de wereld met open armen. De werkgroepen die vallen onder People & Hospitality zorgen er niet alleen voor dat alle faciliteiten op orde zijn, maar vooral dat iedereen zich thuis voelt en een leuke tijd heeft. Want of je nu uit Haanrade of Hanoi komt: op het WMC is iedereen welkom!

- Werkgroep Hospitality
- Werkgroep Host & Hostesses
- Werkgroep Deelnemersservice
- Werkgroep Educatie & Talentontwikkeling
- Werkgroep Logistiek & facilitair
- Werkgroep Housing

Lees verder

Communication, Community & Public Affairs

Lijkt het jou leuk om een bijdrage te leveren om het verhaal van WMC over te brengen? Van fotografie, tot content voor social media en website. Op al deze thema's kan jij een bijdrage leveren!

- Werkgroep Ticketing en Financiën
- Werkgroep Sponsoring
- Werkgroep Fotografie & Media
- Werkgroep Archief & Documentatie

Lees verder