45

dagen

13

uren

40

minuten

07

seconden
ende

Regio

 

Kerkrade en omgeving

Kerkrade ligt op de grens van België en Duitsland, op een steenworp afstand van historische steden als Maastricht, Aken, en Luik. Voor deelnemers uit Azië of Amerika is Kerkrade een ideale uitvalsbasis om Europese steden als Parijs, Amsterdam, Brussel, Berlijn en Londen te bezoeken.

Bezienswaardigheden
In Kerkrade vind je onder meer een van de grootste kloostercomplexen van Nederland, een drietal innovatieve belevingsmusea gericht op design, wetenschap en techniek en een sfeervol stadscentrum. Tevens heeft de stad een van de mooiste dierentuinen van Nederland. Kerkrade, onderdeel van de stedelijke agglomeratie Parkstad, staat bekend om zijn bourgondische gastvrijheid en fraaie ligging in het Limburgse land. In 2016 won de regio een prestigieuze prijs – de Tourism for Tomorrow Award - voor beste reisbestemming ter wereld.

 

WMC Village

Het WMC Village, dat zich op een steenworp bevindt van de Rodahal en Theater Kerkrade, is het muzikale hart van de 70-jarige editie van het festival. In het prachtige stadspark worden deelnemers uit alle windstreken samengebracht. Het WMC Village vormt het startpunt van je deelname. Deelnemers van over de hele wereld worden hier vier weken lang in stijl welkom geheten. Ook krijgen de deelnemers de mogelijkheid om voor of na hun wedstrijddeelname workshops te volgen of een pop-up optreden te geven. In het WMC Village kunnen deelnemers daarnaast terecht voor een goed verzorgde lunch en/of dinermaaltijd. Het wordt dé ontmoetingsplek van blaasmuziekculturen van over de hele wereld.

Verblijf

Vanaf het moment van inschrijving word je daarnaast ondersteund bij al je vragen met betrekking tot verblijf, verzorging, recreëren en vervoer. Een contactpersoon van WMC ondersteunt je bijvoorbeeld bij het zoeken naar een geschikte verblijfslocatie, die past bij ieders budget. Van overnachten in een- of tweepersoonskamers tot groepsaccommodaties. Ook word je ondersteund bij het regelen van vervoer van- en naar je verblijfsaccommodatie.

Begeleiding
Het WMC ondersteunt, indien gewenst, bij het organiseren van uitstapjes, extra concerten en andere specifieke wensen. Van een bezoek aan Amsterdam, Parijs of Düsseldorf tot het bezoeken van een pretpark. Meer info? Stuur een mail naar info@wmc.nl

Bereikbaarheid

Kerkrade is het best bereikbaar via de vliegvelden van Düsseldorf, Keulen, Eindhoven en Brussel. Al deze vliegvelden liggen op ongeveer een uur reizen van Kerkrade. Ook vanuit de luchthaven Schiphol Amsterdam is Kerkrade middels openbaarvervoer goed te bereiken. De reistijd bedraagt van Schiphol naar Kerkrade bedraagt ongeveer drie uur.