language
Wedstrijdlocaties
 
WMC Kerkrade 2022

inschrijving start

1 juni

Lees meer

Parkstad Limburg Stadion

De Mars-, show- en marsparadewedstrijden vinden plaats in het Parkstad Limburg Stadion. Dit stadion, dat plaats biedt aan zo’n 20 duizend bezoekers, is de thuishaven van voetbalclub Roda JC. Tijdens het Wereld Muziek Concours is het vier weken lang het decors voor de mars- en showkorpsen. Het stadion ligt op ongeveer 10 minuten rijden van het centrum van Kerkrade en is zowel per auto als per openbaar vervoer goed bereikbaar.

Rodahal

De Rodahal werd in de jaren zestig speciaal voor het Wereld Muziek Concours gebouwd en wordt tijdens het WMC omgetoverd tot een professionele concerthal voor de hoogste divisies. De evenementenhal, vlakbij het centrum van Kerkrade, biedt ruim 1.100 zitplekken en is, naast het theater, een van de twee locaties van de concertwedstrijden en de finale van de internationale dirigentenwedstrijd. Ook worden er tijdens het WMC tal van concerten georganiseerd.

Theater Kerkrade

Het geheel vernieuwde theater van Kerkrade – tegenover de Rodahal - beschikt over state-of-the-art faciliteiten en is tijdens WMC een van de twee locaties van de concertwedstrijden. De zaal heeft ruim 600 zitplaatsen en ligt in het centrum van Kerkrade, op loopafstand van restaurants en cafés. Ook worden er tijdens het WMC tal van concerten georganiseerd.