2

dagen

3

uren

1

minuten

09

seconden
ende

Merchandise

Wind & Dance Fusion

De wereldpremière van Ed de Boers werk gevolgd door een grensverleggend urban optreden geproduceerd voor het WMC

 
donderdag 14 juli 2022
20:00 - 22:30
Rodahal
Vanaf € 25.00

Tijdens Wind & Dance Fusion vloeien dans, blaasmuziek en percussie samen in uiteenlopende stijlen en genres. Voor de pauze staat de wereldpremière van het klassiek ballet “Bells of Paradise” op het programma. Een uitzonderlijk ballet voor harmonieorkest en dansers van de Nederlandse componist Ed de Boer. Harmonie St. Jan Wierden neemt samen met dansers uit de vooropleiding van ArtEZ (Hogeschool voor de kunsten Enschede) deze uitvoering voor hun rekening.

Calefax Rietkwintet, slagwerker Dominique Vleeshouwers, kunstenaarscollectief Collabros, blazers van Harmonie St. Michaël van Thorn en topchoreograaf Jennifer Romen laten in het tweede gedeelte van het programma urban culture, contemporary dance en blaasmuziek versmelten. Dans, spoken word, blaasmuziek en historisch beeldmateriaal vormen de bestanddelen waarmee zij de uitzonderlijke geschiedenis van het WMC vertellen. De muziek is van componisten als Giel Vleggaar, Steve Reich en Yann Tiersen. 

,,Deze speciaal voor WMC gemaakte productie laveert tussen heden en verleden, tussen traditie en vernieuwing,” zegt Björn Bus, Artistic Manager van WMC. ,,We willen graag een podium bieden aan nieuwe, waardevolle samenwerkingen, die een brug slaan tussen verschillende kunstvormen. We zijn er trots op dat deze makers elkaar hebben gevonden op het podium van WMC.” 

Programma:

Harmonie Sint Jan Wierden conducted by Egbert van Groningen

ArtEZ Vooropleiding Dans Kottenpark

Het Stedelijk Lyceum Enschede

Dans leerlingen Kaliber Kunstenschool

Bells of Paradise, Ballet after a Japanese Fairy Tale, op. 95 (World premiere) - Eduard de Boer

INTERMISSION

Calefax rietkwintet

Dominique Vleeshouwers - Percussion

Collabros

Jennifer Romen - Dance choreography

Brohlin Spoken - word artist

Movement of Sounds!

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten (FPK).