ende

Live Stream

Openingsparade 19e Wereld Muziek Concours

 
donderdag 7 juli 2022
17:00 - 23:59
Markt | BLOW! Stage
gratis

Op donderdag 7 juli geeft Kerkrade het startsein voor het 19e Wereld Muziek Concours! Gezamenlijk vieren we op die dag eindelijk weer het feest van de blaasmuziek. Wat er gaat gebeuren die dag? In één woord: veel! We beginnen om 17:00 uur met een openingsparade die gevormd wordt door internationale, nationale en lokale muziekgezelschappen die dwars door de stad trekt. WMC-toppers als Showband Takostu Stiens, Bicycle Showband Crescendo en Pasveerkorps Leeuwarden lopen mee. En niet in de laatste plaats is er een afvaardiging van de Nederlandse militaire orkesten. Er is niet alleen muziek. In de stoet lopen ook dansgezelschappen, steltlopers en andere artiesten mee.

Vanaf 19.00 uur spelen onder meer de Böhmerwaldkapelle, Da Blechhauf’n en Druckluft op de BLOW! Stage op de markt. Om 22:00 uur vindt daar de officiële openingshandeling plaats. We gaan op 7 juli dus met een knaller van start. 

In de Rodahal vindt om 20:00 uur het openingsconcert plaats van philharmonie zuidnederland en het Wave Quartet. Meer info & tickets? Klik hier. 

Deelnemers/participants:

Bicycle Showband Crescendo, Showband Takostu Stiens, Maastrichtse Verkennersband, Pasveerkorps Leeuwarden,Traditioneel Jachthoornkorps Garde Jagers, Nederlands Douane Orkest, Orkest Koninklijke Marechaussee, Fanfare Korps Nationale Reserve, Drum- & showband MCC Laren, Klaroenkorps Amicitia Banholt, Koninklijke Steltenlopers Merchtem, Klankstad orkest Kerkrade, Banda del Conservatorio Profesional de Música de Orihuela, Dutch Pipes and Drums Tilburg, Steelband van Gruno's Postharmonie Groningen, Sambaband Segura Maastricht, Harmonie st. Cecillia Grevenbricht, OLS Collective Corps.

Route

Koningsweg, Koninginnestraat, Oranjestraat, Hoofdstraat, Grupellostraat, Stationsstraat, Kapellaan, Markt, Niersprinkstraat, Van Beethovenstraat, J.C. Diepenbrockstraat (defilé), Koningsweg

Deelnemers

Openingsparade

17:00 - 18:30

Die Böhmerwaldkapelle

18:30 - 20:30

Da Blechhauf'n

20:30 - 22:00

Druckluft

22:15 - 23:30

Mystery DJ

23:30 - 00:00