ende

Live Stream

Unlimited Symposium met Erik Scherder

De bekende neuropsycholoog spreekt over het belang van muziek maken voor ons brein

 
woensdag 6 juli 2022
15:00 - 17:00
Theater Kerkrade
Vanaf € 12.50

Unlimited Symposium en Unlimited Gala

Koop je ticket

Muziek is voor iedereen, ook mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens het Unlimited Symposium praten we met experts uit de muziek en de zorg over hoe we mensen met een beperking nóg beter bij muziekverenigingen kunnen betrekken. De bevlogen prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar klinische neuropsychologie en een graag geziene gast op de Nederlandse tv, vertelt die middag in het Parkstad Limburg Theater over het belang van muziek voor ons brein en voor onze ontwikkeling. Waarom is muziek maken nu zo goed voor je? En hoe werkt dit voor mensen met een beperking? 

Daarna bespreken we met toonaangevende professionals uit de zorgsector en uit de muziek hoe we mensen met een beperking zo goed mogelijk kunnen betrekken bij bands en orkesten. Waarom is een verbinding tussen deze sectoren zo belangrijk? En welke platformen zijn daarvoor nodig? Panelleden zijn o.a. afkomstig van Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), ArtEZ University of the Arts, Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO), Philadelphia en de Jostiband.

Het Unlimited Symposium is gericht op professionals in de muziek en zorg, maar is uiteraard voor iedereen toegankelijk. 

Die avond kun je ook naar het WMC Unlimited Gala. Muzikanten met een beperking laten zien dat blaasmuziek voor iedereen is. Onder begeleiding van Bigband BEEG uit Sittard spelen de solisten die avond in het Theater van Kerkrade. Wil je zowel naar het symposium en het gala, dan ontvang je een korting van €2,50 en betaal je slechts €20,-

Programma:

Erik Scherder

Musical Intermezzo by Schoolkoor Jan Baptist

Cante Young conducted by Bas Kokkelmans

Erik Scherder

Panel Discussion

Lyan Verburg Orchestra - Leader and Manager Jostiband

Henk Smit Artistic Manager - Marching and Show, WMC

Paul Doop - Founder Music Unlimited

Anne Ruesink - Music Coach Philadelphia Zorg

Sanne Scholten - Executive Director LKCA & Chair Steering Committee on Code of Diversity and Inclusion

Gerjanne Dannenberg - Music Therapy Teacher, ArtEZ