ende

Calefax Connects

 

WMC Academy presenteert: Calefax Connects

Op zaterdag 16 juli 2022 biedt het WMC muzikanten van alle niveaus de kans om te leren van één van de meest succesvolle kamermuziekgroepen van Europa: het Nederlandse rietkwintet Calefax. Er is ruimte voor bestaande ensembles, secties uit blaasorkesten en individuele muzikanten die eens een keer ongedirigeerd willen werken.

Omdat Calefax ongedirigeerd en in kleine bezetting speelt, en zijn muziek zelf arrangeert, is er een andere (voor blazers unieke) kamermuzikale speelstijl ontstaan. Calefax wil graag met amateurmusici uit blaasorkesten samenwerken, om deze speelstijl over te dragen en het ensemblespel van de orkestleden verder te helpen ontwikkelen.

Tijdens dit onderdeel van onze WMC academy zullen verschillende kleinere ensembles, subgroepen vanuit het blaasorkest, aan de slag gaan met de musici van Calefax. Met speciaal voor deze cursus geselecteerd en gearrangeerd repertoire zal gewerkt worden aan een speelstijl die Calefax eigen is, het ongedirigeerd spelen, waarbij eigen initiatief en muzikaliteit, luisteren naar jezelf en elkaar, centraal staan. Ook bestaande ensembles die, los van een blaasorkest, al langer samenspelen zijn hartelijk welkom met hun eigen repertoire.

Praktische info en aanmelden

Over Calefax Rietkwintet