ende

Op weg naar het 20e WMC

 

De WMC activiteiten voor 2023

In de aanloop naar het 20e Wereld Muziek Concours (WMC), dat in de zomer van 2026 zal plaatsvinden, zal de WMC-organisatie steeds vaker van zich laten horen met een breed scala aan culturele activiteiten. Dit jaar zal het weekend van 14 en 15 oktober in het teken staan van “WMC”.

De HuB.Kerkrade, het Kerkraadse Parkstad Limburg Theater (PLT) en het Sportcomplex Vie zullen dan het toneel zijn van presentaties, concerten en clinics rondom de thema’s blaasmuziek en mars & show.

Hieronder volgt alvast een greep uit de WMC-activiteiten voor 2023.

WMC Campus | HuB.Kerkrade en PLT Kerkrade

Op zaterdag 14 oktober worden de HuB en de theaterfoyer omgetoverd tot een levendige marktplaats. De WMC-vrijwilligers en vele culturele WMC-partners uit de Kerkraadse regio zullen zich daar de ochtend en middag presenteren. In de theaterzalen zullen mini-concerten van diverse (lokale) muziekgezelschappen, muziekschoolleerlingen en paramusica-orkesten te beluisteren zijn. Ook zullen delen van de WMC-tentoonstelling “Harmony” over de ruim 70-jarige rijke geschiedenis van het WMC te zien zijn op de WMC Campus.
De WMC Campus zal gratis toegankelijk zijn.

Alle WMC-programma’s zijn gericht op een breed publiek. Jong en oud zal in de opmars naar het 20e WMC, dat tevens “75 jaar WMC” markeert, kennis kunnen maken met de veelzijdige aspecten van het WMC.

WMC in Concert | PLT Kerkrade

Het 40-jarige Oostenrijkse koperensemble Pro Brass zal op 14 oktober haar unieke jubileumconcert “Best of Pro Brass” presenteren. Dit concertprogramma omvat een mix van Pro Brass-klassiekers, vol emotie en met spectaculair koperspel.

De magie van WMC 2022 herleeft op 15 oktober met een concert in de reeks “Concert der Kampioenen”. Slagwerkensemble Cadenza Twello, winnaar van de Concertdivisie Percussie-ensembles, en Koninklijke Fanfare Kempenbloei Achel, winnaar in de Concertdivisie Fanfare, treden dan ’s avonds op.

De voorverkoop van deze top-concerten zal binnenkort starten.

Tickets Pro Brass

Mars- & Show Academy | Sportcomplex Vie

De WMC mars- & showwedstrijden in het stadion behoeven weinig introductie, echter, de internationaal in opkomst zijnde indoor mars- & showactiviteiten zijn minder bekend. Vandaar dat de WMC-organisatie in het Vie-complex een indoor mars- & showclinic en indoor mars- en showdemonstraties organiseert. De clinic op zaterdag 14 oktober is bedoeld voor juryleden en kader van mars- & showbands en is voor publiek toegankelijk.

 

Aftermovie

Wereld Muziek Concours 2022