language
WMC News

Nieuws & Updates

  • 2 april 2021

    WMC publiceert verplichte werken voor harmonie, fanfare en brassbands

    “Ik ben verheugd dat we vijf bijzondere nieuwe composities presenteren die een afspiegeling vormen van de internationale blaasmuziekculturen”

  • 28 april 2021

    BLOW! by WMC Kerkrade gaat naar 3 tot en met 5 september

    Het festival BLOW! by WMC Kerkrade wordt verplaatst naar het eerste weekend van september.

Meer nieuws

Regio & Verblijf

Kerkrade ligt op de grens van België en Duitsland, op een steenworp afstand van historische steden als Maastricht, Aken, en Luik. Voor deelnemers uit Azië of Amerika is Kerkrade een ideale uitvalsbasis om Europese steden als Parijs, Amsterdam, Brussel, Berlijn en Londen te bezoeken.

In de aanloop naar WMC 2021 is er een nieuwe visie ontwikkeld met betrekking tot hospitality en verblijf van deelnemers, om zodoende de totaalbeleving naar een hoger niveau te tillen.

BLOW! by WMC

Ook tussen de vierjaarlijkse edities van het Wereld Muziek Concours ademt Kerkrade blaasmuziek. BLOW! by WMC Kerkrade brengt, hoewel het WMC 2022 nog ver weg lijkt, de WMC-sfeer naar de stad en toont een dwarsdoorsnede van alles dat de blaasmuziek te bieden heeft. Van een theaterconcert in Theater Kerkrade tot een geheel gratis toegankelijke line-up op de Markt in Kerkrade!

 
BAI

Concertwedstrijden

Lees hier alles dat je moet weten over de wedstrijden voor harmonie- en fanfareorkesten, brassbands en percussie-ensembles in 2022. 

NKO

Mars- en Showwedstrijden

Mars, show en marsparade: lees hier meer over de wedstrijden in 2022. 

Wedstrijdlocaties

De wedstrijden tijdens WMC 2022 vinden plaats in de Rodahal, het Theater Kerkrade en in het Parkstad Limburg Stadion.

Lees verder

Aftermovie

Wereld Muziek Concours 2017

Wij maken gebruik van cookies om informatie over het gebruik van onze website te analyseren en te verbeteren en voor het targeten van advertenties
Cookie instellingen aanpassen   |   Bekijk ons privacy statement