language

220

dagen

1

uur

29

minuten

37

seconden
WMC News

Nieuws & Updates

 • 25 november 2021

  Boekpresentatie: Wereldpodium voor de Blaasmuziek

  Donderdag 25 november werd 'Wereldpodium voor de Blaasmuziek' gepresenteerd.

 • 10 november 2021

  WMC stelt jubileumviering uit

  vanwege oplopende coronacijfers

  In verband met de oplopende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames kiest het Wereld Muziek Concours...

Meer nieuws

Boek: 70 jaar Wereld Muziek Concours

Wereldpodium voor de Blaasmuziek

Op 26 november verschijnt het boek Wereldpodium voor de Blaasmuziek: WMC Kerkrade 1951 – 2021. Met honderden foto's, verhalen en getuigenverslagen kijken we terug op de rijke geschiedenis van ons festival.

Internationale Dirigentenwedstrijd

Strijd om gouden dirigeerstok van start

Vanaf 1 november 2021 opent Wereld Muziek Concours (WMC) Kerkrade de inschrijvingen voor de Internationale Dirigentenwedstrijd. De wedstrijd wordt georganiseerd tijdens de 19e editie van het festival in de zomer van 2022. Uit de aanmeldingen worden 24 kandidaten geselecteerd die toegang krijgen tot de wedstrijd. De winnaar van de gouden dirigeerstok wordt bepaald tijdens het slotconcert op woensdag 20 juli 2022, waar drie finalisten een galaconcert dirigeren in de Rodahal.

WMC Fringe Festival

Grijp deze kans om voor WMC-publiek te spelen, andere muzikanten te ontmoeten en te proeven aan dit unieke muziekfestival in Kerkrade. Met WMC Fringe, een nieuw onderdeel van WMC, willen we bands en orkesten een kans geven om een volledige WMC-ervaring op te doen, maar zonder mee te doen aan de wedstrijden. Want tijdens het vier weken durende festival zijn er veel optredens mogelijk in Kerkrade.

Regio & Verblijf

Kerkrade ligt op de grens van België en Duitsland, op een steenworp afstand van historische steden als Maastricht, Aken, en Luik. Voor deelnemers uit Azië of Amerika is Kerkrade een ideale uitvalsbasis om Europese steden als Parijs, Amsterdam, Brussel, Berlijn en Londen te bezoeken.

In de aanloop naar WMC 2022 is er een nieuwe visie ontwikkeld met betrekking tot hospitality en verblijf van deelnemers, om zodoende de totaalbeleving naar een hoger niveau te tillen.

BLOW! by WMC

Ook tussen de vierjaarlijkse edities van het Wereld Muziek Concours ademt Kerkrade blaasmuziek. BLOW! by WMC Kerkrade brengt, hoewel het WMC 2022 nog ver weg lijkt, de WMC-sfeer naar de stad en toont een dwarsdoorsnede van alles dat de blaasmuziek te bieden heeft. Van een theaterconcert in Theater Kerkrade tot een geheel gratis toegankelijke line-up op de Markt in Kerkrade!

 
BAI

Concertwedstrijden

Lees hier alles dat je moet weten over de wedstrijden voor harmonie- en fanfareorkesten, brassbands en percussie-ensembles in 2022. 

NKO

Mars- en Showwedstrijden

Mars, show en marsparade: lees hier meer over de wedstrijden in 2022. 

Wedstrijdlocaties

De wedstrijden tijdens WMC 2022 vinden plaats in de Rodahal, het Theater Kerkrade en in het Parkstad Limburg Stadion.

Lees verder

Aftermovie

Wereld Muziek Concours 2017

Wij maken gebruik van cookies om informatie over het gebruik van onze website te analyseren en te verbeteren en voor het targeten van advertenties
Cookie instellingen aanpassen   |   Bekijk ons privacy statement