Wiertz Company heeft zich opnieuw als trotse partner verbonden aan het Wereld Muziek Concours dat deze zomer voor de 18e keer plaatsvindt in Kerkrade. Net als in 2013 draagt het Limburgse familiebedrijf zorg voor de werving en selectie van de vele vrijwilligers die het festival mede mogelijk maken.
Woensdag 8 maart ging de kaartverkoop voor het Wereld Muziek Concours 2017 feestelijk van start.
De kaartverkoop voor WMC 2017 gaat komende woensdag, 8 maart, officieel van start. Om 16:00 uur klinkt het startsignaal voor zowel de online als fysieke verkoop in de WMC-ticketshop. De officiële WMC-Ticketshop, gevestigd aan de Hoofdstraat 5 in Kerkrade, wordt feestelijk geopend door burgemeester Jos Som.
Over de nieuwe jurysystematiek is al het één en ander gepubliceerd. Nu de verschillende specialismen en de bijbehorende namen. De grootste belangstelling gaat waarschijnlijk uit naar het juryteam voor de Concertafdeling Harmonie en Fanfare, waar de meest vergaande vernieuwing is doorgevoerd.
Zondag 22 januari 2017 was het tijd voor de eerste editie van “WMC Komt Langs”. Een leuke, muzikale middag voor de bewoners van Eygelshoven en de Laethof. Met hulp van foto’s en vragen kwamen de herinneringen bij de bezoekers los. En dat smaakt naar meer!
Ludo Diels is benoemd tot secretaris van het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Diels is al sinds 2007 een vast onderdeel van het WMC-bestuur en heeft zich de afgelopen jaren met name ingezet voor een sterkere internationale positionering, externe communicatie en de uitrol van een strategie voor de social media.
Gouverneur Theo Bovens roemde in zijn traditionele nieuwjaarstoespraak de muzikaliteit van de provincie Limburg.
Met de aanstelling van Kivits, die de scepter zwaaide bij Intercai, KPN Multimedia, Stage Entertainment en Holland Casino, is het adviesgevend gremium van het internationale festival voor blaasmuziek compleet.
Afgelopen woensdag hebben de burgemeester van Buñol, Rafael Perez Gil – met zijn 29 jaar de jongste burgemeester van Spanje – en president Oscar Fernandez Fernadez van CIM La Armonica de Buñol een bezoek gebracht aan burgemeester Jos Som en WMC Kerkrade.
De winnaars van het aankomend WMC zijn niet langer de korpsen die de nootjes technisch het beste spelen, maar zijn de verenigingen die het meeste indruk maken met hun totale uitvoering.
260 orkesten met gemiddeld zo’n 80 deelnemers uit 32 landen en 5 continenten strijden volgend jaar om een plek aan de wereldtop van de blaasmuziek.
Het Lagom Saxophone Quartet sleepte tijdens het WMC Biënnale Concours op Abdij Rolduc de eerste prijs in de wacht.
Vrijdag 11 november t/m zondag 13 november vindt het tweede weekend van de WMC Biënnale plaats. Alle concerten, workshops en masterclasses zijn toegankelijk voor publiek.
Dé headliners van het tweede WMC Biënnale weekend: de Sächsische Bläserquintetten uit Leipzig. Erbij zijn? Klik verder voor meer informatie en tickets.
Tijdens het aankomend WMC gaan de Mars- en Showwedstrijden voor het eerst plaats vinden op de kunstgrasmat van het Parkstad Limburg Stadion. WMC Kerkrade ziet officieel af van het gebruik van een evenementenvloer.
Onder andere Berlin Philharmonic Brass en twee Sächsiche Bläserquintetten staan van 28-30 oktober en 11-13 november garant voor muzikaal genoegen op verschillende plekken in Limburg.
Op zaterdag 4 november 2016 staat de Rodahal vanaf 20.30u. in het teken van de jubileumtour van 'Die Egerländer Musikanten', onder leiding van Ernst Hutter.
De regio Valencia heeft sinds lange tijd een sterke band met WMC. Sinds decennia nemen grote orkesten uit o.a. Llíria en Buñol deel aan het wereld muziek concours in Kerkrade. In 2017 neemt het harmonieorkest van het Centro Instructivo Musical “La Armónica” de Buñol deel in de concertafdeling.
De uit acht cursussen bestaande dirigentencursus wordt uitgebreid met een negende cursus in Japan. Momenteel is de cursus in Bogotá (COL) in volle gang.
Één van de meest bijzondere projecten in de rijke geschiedenis van WMC is deze week officieel gestart in Singapore. Op acht verschillende plekken in de wereld vinden het komende jaar dirigentencursussen plaats.
Over exact 365 dagen is het weer tijd voor de drie geweldige weken van WMC. Burgemeester Som van Kerkrade onthulde vanmiddag een speciale countdownklok.
Schrijf u in voor onze vernieuwde nieuwsbrief en zorg dat u op de hoogte bent van het laatste nieuws en interessante wist-u-datjes rondom WMC Kerkrade.
Met inschrijvingen uit landen als de Verenigde Staten, Canada, Colombia, China en Singapore hebben zich reeds deelnemers aangemeld uit vier continenten.
In de media zijn berichten verschenen over het stopzetten van subsidies aan het Europees Jeugdorkest (EUYO).
De verplichte werken voor de concertafdeling zijn bekend.